EKO KUTAK ZA DJEČJI VRTIĆ RADOST IZ DARDE

Dječji vrtić RADOST Darda postao Eko vrtić

Na osnovu prijedloga predstave, pod nazivom "Od malih nogu do čiste planete", Eko dječji vrtić RADOST iz Darde uvršten je među 30 izvrsnih radova, u konkurenciji od 147 pristiglih prijava, u velikom projektu humanitarnog karaktera, pod nazivom "Snaga čistoće za čistu energiju", tvrtke Henkel Croatia i Konzuma, uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Kako se u projektu nagrađuje svih 30 radova koji su dobili ocjenu izvrstan, Dječji vrtić RADOST iz Darde nagrađen je eko kutkom koji obuhvaća mali botanički vrt, drveni vlak s vagonima, drvene umetaljke raznih oblika, školske ploče na stalku, tanke drvene pastele, kartonski koš za smeće, te oblo slagalice. Važno je naglasiti kako svi proizvodi imaju posebne certifikate o zdravstvenoj ispravnosti za korištenje u vrtićima i neće biti obilježeni logotipovima ili bilo kakvim oznakama organizatora ove akcije.

"Iznimno sam sretna zbog ove nagrade jer ona je odraz truda i zalaganja svih djelatnika našeg vrtića i djece koja ga pohađaju. Dječji vrtić RADOST je jedan od samo tri vrtića u Osječko-baranjskoj županiji koji su osvojili ovu nagradu što sve nas u vrtiću čini dodatno ponosnima. Eko kutak će značajno pomoći u radu našim odgajateljicama, a najviše će mu se obradovati naša djeca.", izjavila je ravnateljica Marijana Cmrečnjak.

"Ova nagrada je dokaz kako se uz malo truda sve može postići, pa u skladu s tim pripremamo još nekoliko samostalnih projekata, a najnoviji je "Projekt povećanja energetske učinkovitosti zgrade DV Radost", u vrijednosti 1,3 milijuna kuna, koji smo već predali na Fond za zaštitu okoliša, te se nadamo pozitivnom rješenju i dobvanju sredstava kako bi još više poboljšali uvjete u našem vrtiću.", zaključila je ravnateljica Cmrečnjak.

17. ožujak 2013.
Dječji vrtić "RADOST", Žrtava Domovinskog rata 77A, 31326 Darda; ustanova za predškolski odgoj, osnivač i vlasnik - općina Darda;
Tel.: 031/740-412; Fax: 031/741-733; email: vrtic@dvradost.hr; OIB: 27376719435; Žiro račun: 2340009-1100011327 kod Privredne banke Zagreb d.d.;
© DV "Radost" 2012.