DJEČJI VRTIĆ "RADOST" POSTAO EKO VRTIĆ

Dječji vrtić RADOST Darda postao Eko vrtić

U sklopu Dana općine Darda Dječji vrtić Radost svečano je dobio status Eko vrtića pa su djeca, roditelji, tete i gosti podigli eko zastavu.

U sklopu eko aktivnosti, u vrtiću se oganizira nekoliko akcija, mđu ostalima, i prikupljanje staroga papira.

Vrtić ima ugovor sa još dvije tvrtke za odvoz rabljenog jestivog ulja i elektroničkog otpada, a sve u svrhu podizanja dječje svijesti o potrebi očuvanja okoliša, tvrdi ravnateljica vrtića Marijana Cmrečnjak.

Eko-škole i vrtići je međunarodni projekt za edukaciju o okolišu čiji je cilj podizanje svijesti o očuvanju okoliša kroz razne akcije i projekte. Sam program potiče mlade i djecu da se aktivno uključe u projekte unutar svoje ustanove kojima će pomoći da se njihova škola ili vrtić u svome svakodnevnom djelovanju što više oslanja na obnovljive izvore i korištenje prirodnih materijala, a sve u svrhu očuvanja istih.

Nakon određenog vremena i sudjelovanja u projektima, Fond za obrazovanje o okolišu (FEE) donosi procjenu o tome zaslužuje li pojedina ustanova status Eko-škole ili vrtića.

Dobijanje statusa, u ovom slučaju, eko-vrtića, simbolično se označava podizanjem zelene zastave, što je učinjeno u Dječjem vrtiću "Radost" u sklopu proslave Dana općine Darda.

Ovo je vrlo vrijedno priznanje za naš vrtić, a akcije koje se provode unutar programa eko-vrtića, omogućiti će prikupljanje dodatnih sredstava koje će nam pomoći u još boljem i lakšem funkcioniranju.

23. lipanj 2012.
Dječji vrtić "RADOST", Žrtava Domovinskog rata 77A, 31326 Darda; ustanova za predškolski odgoj, osnivač i vlasnik - općina Darda;
Tel.: 031/740-412; Fax: 031/741-733; email: vrtic@dvradost.hr; OIB: 27376719435; Žiro račun: 2340009-1100011327 kod Privredne banke Zagreb d.d.;
© DV "Radost" 2012